Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.876

Škoda způsobená exekucí kvůli dluhu manželky o kterém manžel nevěděl - vymáhání náhrady škody

Odesláno: 
Otevřeno 611 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
měl bych dotaz na exekuce. Exmanželka si těsně před rozvodem nadělala dluhy, které neplatila a neplatí, naštěstí po delších stáních bylo rozhodnuto, že veškerý můj zabavený majetek, srážky ze mzdy a další musí exekutor odblokovat a částky mi navrátit, ale díky zabavení mi došlo k újmě na majetku - nemožnost prodat cenné papíry, došlo mi také k újmě na jménu v zaměstnání, ze kerého mě vyhodili. Musel jsem si najít nové, měl jsem zrážky ze mzdy tudíž jsem pro novou firmu nebyl zrovna vzorný zaměstnanec. Také mi končila fixace u hypotéky v bance a nemohl jsem přerjít ke konkurenci, kde jsem měl o dost menší úrokovou sazbu a veškeré poplatky. Díky těmto komplikacím jsem musel zůstat u původní banky za nevýhodných podmínek, kde mi vznikne finanční újma rozdílem.
Můj dotaz je zda mám na všechno toto nárok, tak stejně zda mám nárojk požadovat odškodné za poškození jména a za veškerý čas, ježdění atd.
Děkuji za odpověď
 
Dobrý den, pokud máte za to, že v exekučním řízení vedeném proti Vaší bývalé manželce došlo k Vaší újmě z důvodu protiprávního jednání soudního exekutora, máte možnost žádat náhradu této újmy na státu. Žádost, v níž uvedete důvody pro náhradu újmy a její výši, se podává na Ministerstvo spravedlnosti ČR. Pokud došlo k Vaší újmě v důsledku škodního jednání Vaší bývalé manželky, musíte vymáhat tuto újmu přímo na ní jako škůdci v civilním řízení, které je poměrně náročné. V tomto případě bych Vás odkázala na advokátní pomoc (http://www.advokatikomora.cz).