Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.877

Exekuce nemajetného dlužníka, nemajetné osoby - průběh

Odesláno: 
Otevřeno 555 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
hrozí mi exekuce a nevím si poradit. Situace je taková.
Českomoravská stavební spořitelna ČMSS po mě vymáhá částku 350.000 Kč.
Byl jsem u notáře a domluvili jsme nějaký roční splátkový kalendář. V tomto období mi nabíhájí úroky, takže celková částka se vyšplhala na 430.000 Kč.
Už teď vím, že nemám šanci tuhle částku splatit.
Co mi může exekuce vzít v případě, že na mě není psaný žádný majetek, nemám pracovní smlouvu, nejsem hlášený na úřadě práce a trvalé bydliště si změním na město.
Děkuji.
 
Dobrý den, v exekučním řízení je vymáhána pohledávka oprávněného včetně nákladů zajišťováním a zpeněžováním jakéhokoliv majetku povinného. Pokud nemáte žádný majetek, jak uvádíte, exekutor Vám nemá co zajistit, avšak to neznamená, že exekuce skončí. Ta totiž není časově nijak omezena a pokud v průběhu dalších let něco nabudete např. jako dědictví, či se necháte zaměstnat, je pravděpodobné, že exekutor Váš majetek zjistí a zajistí. Exekuci lze zastavit jinak také případně pro nemajetnost povinného a to zpravidla k jeho návrhu a na základě rozhodnutí soudu, neboť oprávněný se zastavením se shora uvedených důvodů souhlasit nebude. Exekuční soud, který o zastavení rozhoduje, však rovněž bere v potaz uvedené, tj. že se finanční situace povinného může změnit, a zpravidla takovým návrhům nevyhovuje.