Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.538.086

Zamítnutí návrhu na ukončení placení výživného z důvodu nedostatku formálních náležitostí

Odesláno: 
Otevřeno 789 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěl bych požádat o radu.
Okresnímu soudu v Ústí nad Labem jsem dával žádost na zrušení vyživovací povinnosti, kterou hradí můj otec mé matce již několik let na základě rozhodnutí soudu. Žádost jsem dával z toho důvodu, že jsem neúspěšně ukončil inženýrské studium a od 1.1.2018 již nastupuji do zaměstnání, takže se budu schopný sám o sebe postarat.
K žádosti jsem přiložil i výpis studia ze školy s razítkem. Přesto mi včera (19.12.2017) od soudu přišla obsílka, že žádosti nebylo vyhověno protože neobsahuje některé náležitosti, ale přímo v textu se nepíše jaké.
Jenom se tam odkazuje na nějaké paragrafy a zákony a informace že musím vše dodat do 14 dnů, nebo žádost zanikne. Moje původní žádost přitom obsahovala jak moje iniciály, údaje o otci, číslo soudního rozhodnutí dle kterého otec výživné platil a i důvody proč žádám o zrušení, včetně toho výpisu ze školy.
Dokázal by mi tedy někdo poradit co je potřeba ještě dodat nebo jak dál postupovat? Protože kontakt na toho pána který žádost vyřizoval tam uveden není.
Děkuji.
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.poslatdotaz.cz.

Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9. -11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.