Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.540.458

Novela zákona o insolvenci, oddlužení 2018

Odesláno: 
Otevřeno 1255 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, zda je nějaká možnost pro mě, jakožto dlužníka. Chtěl jsem si podat žádost na insolvenci (dluh z OSVČ), nyní jsem konečně našel zaměstnání, kde mi umožní pracovat i s dluhy, ale zjistil jsem, že na insolvenci nedosáhnu.
Jeden dluh 200.000 Kč, za 8 let je na něm 7.000.000 Kč penále. Můj plat tím pádem na insolvenci nestačí.
Insolvence tedy nepřipadá v úvahu.
Je pro mě vůbec ještě nějaká šance? Majetek nemám žádný.
Nevíte, zda bude schválen nový zákon o insolvenci? To by byla moje poslední naděje. Teď žiji z minima, mám exekuci na plat.
Děkuji
 
Dobrý den,

pokud nejste schopen uhradit ani 30 % svých pohledávek, oddlužení plněním splátkového kalendáře Vám soud pravděpodobně nepovolí.
Doporučuji Vám vček navštívit odborníka, který bude schopen žádně přepoítat aktuální výši Vámi zmiňovaného "penále" pohledávky. Mnoho dlužníků tyto částky pořítá zcela nesprávně, a to oběma směry.

Novela insolvenčního zákona, která by umožňovala oddlužení dlužníkům i při nesplnění podmínky úhrady 30 % jejich dluhů dosud schválena není, není ani v žádném legislativním procesu a pokud je mi dobře známo, tento návrh nebyl širokou odbornou veřejností vřele přijímán a nedá se tak ořekávat jeho rozsáhlá podpora.