Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.650

Prodej vozu osobě zajišťující ekologickou likvidaci a přeprodání auta dál bez souhlasu původního majitele - exekuce vzniklé škody

Odesláno: 
Otevřeno 975 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
01/2016 jsem prodal za 1.000 Kč vůz za účelem ekologické likvidace. Nyní v 11/2017 se mi ozvala PČR, že tato osoba vůz ekologicky nezlikvidovala. Za účelem zisku ho dál prodala. Bohužel se objevila na mé jméno exekuce o níž jsem dosud nevěděl a novému majiteli auto zabavili, jedná se tedy o podvod.
Jdu na Policii na další podání vysvětlení, jen nevím co jim k tomu říct nad rámec toho co jsem jim již řekl - doklady o prodeji již po takové době nemám, pouze jsem nalezl scan velkého TP, kde je vůz přepsán na překupníka. Co mám nyní udělat?
 
Zdravím Vás, máte dvě možnosti, buď se poradíte s advokátem, jak v dané věci postupovat, (mám za to, že Vám poradí), nebo policii předložíte scan velkého TP vozidla a povíte jí pravdu. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. K advokátovi si s sebou vezměte veškeré listiny, které k věci máte. Mám za to, že je-li pravda to co uvádíte, vše by mělo dobře dopadnout, ale exekuci bude nutné uhradit a poté ji vymáhat po tom, komu jste auto předal k ekologické likvidaci, jako náhradu škody.