Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.390

Pozastavení exekuční aukce nemovitosti - postup, důvod, kde požádat

Odesláno: 
Otevřeno 2302 x
1 odpověď
 
Dobry den,
bydlím v rodinném domě RD od narození s přítelkyní a dvěma dětmi. Nemovitost je psaná na mojí sestru, která má na ni i hypotéku, kterou od začátku splácím já trv. příkazem z učtu.
Sestra si nadělala jiné dluhy a teď se má nemovitost dát do dražby. Chci dluhy i hypotéku za sestru zaplatit, ona souhlasí, a pak se přepíše dům na mě. Hypotéku mi schválí až v lednu 2018, ale exekutor asi nechce čekat. Dá se dražba nějak napadnout, aby se všechno pozdrželo a já získal nějaký čas?
Děkuji za odpověď.
Hypotéka se splácí od 2007, je na 34 let.
 
Dobrý den,

v tomto případě se jako jediné možné řešení nabízí kontaktovat soudního exekutora s návrhem na přistoupení k dluhu sestry (tzn. že Vy jej za ní uhradíte). Tímto byste mohl získat nějaký čas.
Upozorňuji však, že soudní exekutor nemusí Vašemu návrhu vyhovět. Jedinou faktickou možností zrušení dražby je situace, kdy bude ihned uhrazena celá dlužná částka včetně příslušenství (úroky, náhrada nákladů soudního řízení a nákladů exekuce).

Další teoretickou možností je podání insolvenčního návrhu sestrou (v tom případě se exekuce přeruší), ovšem to by ve svém důsledku Váš problém nevyřešilo.