Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.539.085

Exekuce člena rodiny v místě korespondenční adresy dlužníka s exekucí

Odesláno: 
Otevřeno 715 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
máme celkem vážný problém a moc prosíme o radu. Bratr mého manžela se rozvedl a nezůstal mu téměř žádný majetek. Pouze staré nepojízdné auto a sekačka. Vše včetně nemovitosti připadlo jeho manželce.
Bohužel on je v invalidním důchodu, příjmy má minimální a nyní jsme zjistili, že si v poslední době půjčil u minimálně tří společností.
Z domu, který připadl manželce se odstěhoval neznámo kam a ta upomínky, které mu tam chodily, začala přesměrovávat na naši adresu. Nejspíše dala naši adresu oněm firmám, kterým švagr dluží. Dopisy nepřebíráme, bojíme se cokoliv podepsat a proto nevíme, kolik přesně dluží, a ani nevíme, komu přesně. Bojíme se, že nám může kdykoliv na dveře zazvonit exekutor. Švagra jsme neviděli nejméně rok, nikdy u nás nebydlel a nebydlí. Trvalý pobyt má nejspíš stále v domě, který připadl jeho bývalé manželce.
Jak se můžeme bránit? Přece není možné, abychom byli takto trestáni za něco, s čím nemáme vůbec nic společného. Opravdu se bojíme a prosíme o radu.
Předem moc děkujeme za Váš čas a za Vaši odpověď. Lenka
 
Zdravím Vás, na Vašem místě bych na upomínky věřitelů reagovala, a to tak, že bych věřitelům dlužníka napsala, že se jedná pouze o Vašeho švagra, který se u Vás nikdy nezdržoval, což dokládáte jednak Vašimi čestnými prohlášeními a dále i potvrzením z úřadu městské části či obecního úřadu o tom, že dlužník u Vás nikdy v minulosti neměl trvalé bydliště. Dlužníka jste déle než 1 rok neviděli a tudíž ani nevíte, kde se zdržuje. Mám za to, že potom by již vše mělo být v pořádku, ale tyto listiny bych si nechala raději i doma, a to pro jistotu, kdyby Vás náhodou exekutor přece jen navštívil.