Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.446.392

Exekuce a trvalé bydliště narozeného dítěte dlužnice - hrozí exekuce v místě bydliště dítěte?

Odesláno: 
Otevřeno 519 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
exekuce po narození dítěte - mám po exmanželovi, díky němu exekuce i moji rodiče, které splácíme.
Trvalý pobyt mám na městském úřadě daného města. Bydlím u přítele s jeho matkou. Nemovitost je psaná na přítele.
Nyní náš syn je přihlášen trvalému pobytu kde žijeme, u přítele. Mám strach, že jsem přihlášením syna, způsobila přítelovi problém a mohou přijít exekutoři? Včera (18.12.2017) mi přišel dopis z exekutorského úřadu právě na tuto adresu, zjistitelné přes mateřskou, pojišťovnu? Ohrozila jsem tak přítele?
Děkuji SR
 
Zdravím Vás, ano skutečně jste takto přítele ohrozila, neboť je možné, že Vás exekutoři na přítelově adrese skutečně navštíví, ale je možné, že si exekutoři mohli jen zjistit, že jste na "mateřské" a kontaktovali příslušnou správu sociálního zabezpečení, která jim mohla sdělit i tuto kontaktní adresu. V každém případě očekávejte návštěvu exekutora a přítelovi doporučuji, aby dohledal co nejvíce dokladů, které osvědčují jeho vlastnické právo k věcem v domě či bytě, který všichni obýváte. Jen dodávám, že věci uvedené v ust. § 321 a § 322 občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.) nelze zabavit ani povinnému.
 
Dobry den, dekuji za Vasi odpoved. Mohu se dotazat k prispevku?
Pokud dite odhlasim z teto adresy u pritele na svou, pomuze to? A jeste jeden dotaz, pokud jsem na MD, zda mohu pozadat o insolvenci? Ale ani jako pracujici jsem nedosahla na pozadovanych 30%. Dekuji moc predem. SR
 
Zdravím Vás, odhlášení dítěte by pomohlo, ale pouze částečně, neboť vykonavatel by zřejmě byl exekutorem poslán na předchozí adresu trvalého pobytu dítěte, neboť by měl za to, že se zde zdržuje i jeho matka. O insolvenci požádat můžete, ale bude ji muset formou daru či důchodu za Vás hradit někdo jiný, neboť vždy je třeba nutné dodržet 30% hranici úhrady pohledávek Vašich nezajištěných věřitelů.