Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.837

Doložení příjmů a nelegální příjem v zahraničí (USA) - co teď?

Odesláno: 
Otevřeno 823 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
jsem v insolvenci 2015-2017, momentálně poslední půl rok žiju ve spojených státech amerických, tedy USA, insolvenci platím, jenže správce chce příjmy za poslední půl rok (04/2017-10/2017), které nemam jak doložit, jsem v USA nelegálně.
Můžete mi poradit jak postupovat???
 
Dobrý den,

pokud jste v USA nelegálně, resp. Vaše tamější příjmy nejsou podle amerického práva příjmy legáními, obávám se, že zde Vám nejsme schopni poradit.

Dle ust § 411 insolvenčního zákona jste povinen soudu a insolvenčnímu správci sdělit, kde se zdržujete, vykonávat výdělečnou činnost a zejména předkládat vždy k 15.03. a k 15.09. soudu a insolvenčnímu správci přehled Vašich příjmů za uplynulých 6 kalendářních měsíců.

Porušení ust. § 411 může ve svém důsledku znamenat porušení schváleného oddlužení a vést ke zrušení Vašeho oddlužení.
 
Prosim vas jeste mam dotaz zruseni oddluzeni znamena co, ze to co jsem uz zaplatil by propadlo???? a co kdybych dostal dar, ktery by me vyplatil??? zbyva uz totiz nejakych 70 tisic.
 
Dobrý den,

doplacení zbývající neuhrazené částky věřitelům e ve Vašem případě asi nejelegantnějším řešením. I tak Vás to ovšem nezbavuje povinnosti předkládat soudu a insolvenčnímu správci k 15.03. a 15.09. přehled Vašich příjmů na předchozích 6 měsíců.

V případě, kdy by bylo oddlužení zrušeno, věřitelům uhrazené plnění se započítává na pohledávky za Vámi. Nebyl byste však osvobozen od placení zbytku dluhů a nadto při zrušení insolvenčního řízení mohou věřitelů doúčtovat veškeré úroky a sankce, které není možné po dobu trvání insolvenčního řízení uplatňovat.
 
Dobry den,
Tak jak mam postupovat??? mam jim zdelit mou situaci, ze jsem zde na cerno nebo vubec nevim co mam delat...nebo to vyplatit
 
Dobrý den,

osobně bych doporučovala doplacení zbývající neuhrazené částky věřitelům, a to co nejrychleji.