Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.387

Insolvenční správce nekomunikuje s dlužníkem v oddlužení - jak postupovat?

Odesláno: 
Otevřeno 2708 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
jsem v insolvenci 2014-2017, mám díky dědictví a prodeji nemovitosti uhrazeno cca 80%.
Od samého začátku je přístup mé insolvenční správkyně laxní, nyní neodpovídá už ani na maily.
Po náhodném dovolání na její číslo mi sdělí že má jednání, nemá čas, mám se obrátit na její kolegyni, která s ní spolupracuje. Ta však jedná úplně stejně.
Jde mi o velice důležitou věc. Jsem v důchodu, přivydělávám si mizerně celkem i s důchodem mám měsíčně cca 9-11.00 Kč, z toho 5200 Kč splátka insolvence.
Potřebuji komunikovat, potřebuji vědět co dělat když jsem po zaplacení provozu bytu a dílny na nule a živí mne rodina.
Děkuji za váš názor Dagmar
 
Dobrý den,

usnesením ze dne 24.06.2014 kterým bylo schváleno Vaše oddlužení plněním splátkového kalendáře, bylo stanoveno, že z Vašich příjmů má být prováděna srážka ve výši 5.200,- Kč jako záloha (výrok IV.) a Vám stanovil, abyste ke každému poslednímu dni čtvrtletí předložila insolvenční správkyni a zároveň insolvečnímu soudu přehled Vašich příjmů a výdajů z podnikání.

Pokud se Vaše příjmové poměry od té době výrazně změnily, je třeba o tomto informovat insolvenční soud a zároveň soud písemně požádat o změnu splátkového kalendáře tak, aby odpovídal Vašim příjmům. Pouhé vyjádření tak jak jste jej 02.02.2016 doručila soudu, nepostačuje. Předložte soud důchodový výměr pro rok 2017, abyste prokázala aktuální výši Vašeho důchodu, a zároveň soudu předložte přehled příjmů a výdajů z Vaší podnikatelské činnost (a to alespoň za celý rok 2017).

Uveďte, že v případě, kdybyste musela nadále hradit částku 5.200,- Kč, nezůstala by Vám z příjmů ani minimální nezabavitelná částka, která pro rok 2017 činí 6.154,67 Kč (z takové výše příjmů není možno srážet ničeho).

S nedostatečnou komunikací ze strany insolvenční správkyně Vám bohužel pomoci nedokážeme.