Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.443.496

Exekuce na s.r.o. firmu v likvidaci a postižení majetku zakladatele s.r.o.

Odesláno: 
Otevřeno 4999 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
po dlouhé době jsem vešel do datové schránky svého s. r. o. , které leží už 2015-2017, pouze se automaticky podávají daňová přiznání na 0 korun, jelikož s. r. o. nikdy oficiálně nevykázalo žádný zisk.
Zjistil jsem však, že si na moje s. r. o. můj bývalý kamrád, pro kterého byla tato společnost zakládána a později si měl přepsat na sebe, vzal telefonní tarif u T-Mobile, pojistil auto u České pojišťovny a dokonce si zařídil reklamu v rádiu Kiss. Takže nyní jsou na toto mé s. r. o. nařízené exekuce, přitom můj podpis zcela určitě není ani na jedné z výše zmíněných věcí.
Dá se proti tomu nějak bránit zpětně? Firma je navíc v likvidaci a nemám tušení jak taková to věc probíhá.
O firmu mi nejde, může klidně zaniknout, ale nechci aby mně postihli nějaké exekuce, díky tomuto nesmyslu, že si někdo objedná služby na mojí firmu.
Díky!
 
Zdravím Vás, proti exekuci se již po třech letech ubráníte jen velmi obtížně, nejlépe je se bránit ještě před vznikem exekucí, a nikoli až po nějaké době, kdy probíhají exekuce. Jelikož se jedná o s. r. o. , tak Vy můžete být jednatelem a pokud máte splacen Vás vklad do společnosti, tak jste "z obliga", neboť za dluhy společnosti neručíte svým osobním majetkem, takže potud by to mělo být v pořádku, navíc společnost je v likvidaci, což svědčí o tom, že zde není majetek.
Jiná věc je to, že jste možná veden v registru dlužníků, což by Vám mohlo zkomplikovat jednání o poskytnutí hypotečního či jiného úvěru, jinak mám za to, že by se Vás tyto exekuce asi jinak dotknout neměly, a to jen proto, že se jedná o společnost s ručením omezeným.