Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.518.548

Zadlužení, půjčka ihned po ukončení insolvence - dovoluje to zákon?

Odesláno: 
Otevřeno 2512 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
v říjnu 2017 mi končí insolvence kterou mám splacenou se 75 %. Mám čistý příjem 21.000 Kč, z toho samozřejmě ještě stáhnou poslední splátku.
V listopadu 2017 bych si chtěl pořídit auto cca za 70.000 Kč, jenže v insolvenci se šetřit nedá. Máme dvě děti a manželka bez úvěru. Je možno požádat o půjčku u banky, kde mi chodí výplata nebo si vzít auto na splátky nebo mám úplný konec šanci nechci se opět předlužit - jen splácet jednu věc samozřejmě se ji snažit doplatit dříve.
Děkuji za vaši odpověď.
 
Dobrý den,

teoreticky můžete o úvěr na pořízení vozidla u jakékoliv instituce požádat, ovšem domnívám se, že u mnoha bank Vám úvěr schválen nebude právě s ohledem na čerstvě ukončené insolvenční řízení, když banky musí nyní pečlivě zkoumat bonitu dlužníka.

O úvěr však nežádejte dříve, než nabyde právní moci usnesení insolvenčního soudu, kterým ukončí Vaše insolvenční řízení a osvobodí Vás od placení zbytku dluhů.

Jako možná varianta mne napadá spíše si pořídit vozidlo na leasing, kde je stále vlastníkem vozidla leasingová společnost a Vy jste pouze jeho provozovatelem.

Interní předpisy bank a leasingových společností stran podmínek pro schválení úvěru / leasingu konkrétní osobě mi však nejsou známy.