Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.930

Exekuce majetku v insolvenci - exekutor nezrušil plombu na katastru nemovitostí

Odesláno: 
Otevřeno 780 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám dotaz jsem v insolvenci, tedy osobním bankrotu a splácím splátkový kalendář a zároveň jsem měl dluh na hypotéce. Ten byl smazán prodejem nemovitosti, která byla tímto úvěrem zastavena, ale i tak mám dále na katastru nemovitostí ČR veden zápis o exekuci na jiný majetek kterého se to netýká. Exekutor mi nechce exekuci zrušit i když už není důvod dále exekuci vést proti mé osobě či majetku.
Děkuji za odpověď
 
Dobrý den,

pokud byla Vaše nemovitost prodána insolvenčním správcem v rámci insolvenčního řízení, ze zákona veškeré zápisy o exekucích zpeněžením majetku zanikají.

Nerozumím tak tomu, jak by mohla být v katastru vedena na Vaši osobu jakákoliv exekuce, když již vlastníkem nemovitosti, jak uvádíte, již nejste.

Prodejem nemovitosti však nekončí exekuce jako taková, pouze se zruší exekuce prodejem nemovitého majetku; exekuční řízení jako takové je zároveň přerušeno do doby ukončení Vašeho oddlužení. Pokud oddlužení bude ukončeno řádně, tj. budete plnit veškeré povinnosti a zároveň uhradíte věřitelům alespoň 30 % jejich pohledávek, exekuce bude následně zastavena.