Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.546.526

Jak požádat o insolvenci, oddlužení, osobní bankrot - postup

Odesláno: 
Otevřeno 2448 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Nestíhám splácet a potřebovala bych poradit jak na oddlužení. Nebo co nejlépe dělat. Kolik mi mohou s platu strhávat? Kam se obrátit? Dá se podat jen mnou nebo potřebuji sepsání někým?
Děkuji
 
Dobrý den,
na úvod Vám doporučuji pročíst si stránku, která byla založena právě pro účely pochopení principu oddlužení - vizte prosím zde:
https://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/oddluzeni.html
Co se týče Vaší situace, obraťte na advokáta anebo tzv. akreditovanou osobu (seznam naleznete na stránce: https://sako.justice.cz/), kteří jako jediní mohou od 01.07.2017 podat Vaším jménem příslušný návrh. Poradí Vám, zda jste schopna dostát podmínkám oddlužení (tj. za 60 měsíců zaplatit alespoň 30 % svých dluhů).
Výše srážek ze mzdy se každoměsíčně liší podle výše Vaší čisté mzdy. Pokud jste svobodná a bezdětná, zůstane Vám v roce 2017 nejvýše 9.232,00 Kč, pokud jste vdaná či máte děti, které s Vámi žijí ve společné domácnosti, bude Vám ponechána částka vyšší. Přesnou výši částky, která Vám bude strhávána a která Vám zůstane, si můžete spočítat zde: http://insolvencni-zakon.justice.cz/kalkukator-splatek.html.