Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.547.182

Předlužení matky na mateřské dovolené a řešení insolvencí, oddlužením, osobním bankrotem - problém: nedostatečné příjmy

Odesláno: 
Otevřeno 648 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám už jednu exekuci a hromadu dalších dluhů. Jsem na mateřské dovolené MD, sama s dvěma dětmi. Když jsem chtěla oddlužení, tak mi řekli, že mi to nemůžou udělat, že nemám jiný příjem, že si mám sehnat někoho kdo by mi daroval určitou částku měsíčně. Nevím hlavně koho.
Když bych si zažádala sama soud o oddlužení, jestli mám šanci že, mi vyhoví? Už nevím kudy kam, tak si myslím, že je pro mě tohle jediný řešení.
Předem děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, jelikož jste již jedenkrát o oddlužení žádala a nebylo Vám vyhověno, protože Vy sama "na to nemáte příjem", je nutné, abyste si nalezla dárce s jehož pomocí si navýšíte příjmy pro účely oddlužení. S dárcem sepíšete darovací smlouvu, v níž se Vám dárce zaváže, že Vám bude každý měsíc přispívat určitou částkou, která půjde celá na oddlužení a díky níž budete schopna uhradit minimálně 30% závazků nezajištěných věřitelů + odměnu insolvenčního správce ve výši 65.340,- Kč + částku cca 7.000,- Kč jako deponaci odměny insolvenčního správce a případně i částku 5.000,- Kč za sepis insolvenčního návrhu advokátem, přesně 4.840,- Kč vč. DPH. Jen dodávám, že darovací smlouva musí opatřena úředně ověřenými podpisy obou smluvních stran, zřejmě bude nutné i doložit příjmy dárce za posledních 6 měsíců a dárce by sám neměl být ani v insolvenci, ani v exekuci.
Závěrem dodávám, že od 1. 7. 2017 (účinnost tzv. "akreditační" novely insolvenčního zákona), smí být insolvenční návrh sepsán pouze advokátem, notářem, exekutorem, insolvenčním správcem nebo tzv. akreditovanou právnickou osobou, například poradnou při finanční tísni, charitou, či diecézí, . tedy právnickou osobou, která insolvenční návrhy sepisovala 6 měsíců před účinností této novely.