Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.063

Neuznání dluhu a vliv na průběh exekuce

Odesláno: 
Otevřeno 933 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Jsem spoluvlastník nemovitosti, kde jako jeden spoluvlastník jsem zatížen exekucí. Nemovitost je zatížena dluhem a exekutor navrhl dražbu celé předmětné nemovitosti. Rád bych se zeptal, pokud jsem dluh neuznal, zda-li je možnost záchrany nemovitosti, ve které mají ještě dva spoluvlastníci trvalé bydliště a mohli by tuto nemovitost i nadále užívat.
Neexistující dluh byl dodán na neexistující adresu, soudem nebyl jako nedodaný uznán, musí projednat ESLP. (odhlásil jsem se od ZP pro odjezd do ciziny)
 
Dobrý den,

jestliže je exekuce vedena pouze na jednoho ze spoluvlastníků nemovitosti, může být dražena pouze jeho příslušná část nemovitosti, nikoliv celá nemovitost. Podíly ostatních spoluvlastníků tak být zpeněžovány nemohou, pouze pokud by k tomu dali souhlas a k prodeji/držbě se dobrovolně připojili se svým podílem. Pokud exekutor vydal exekuční příkaz k prodeji celé nemovitosti, situace bude pravděpodobně jiná, než jak ji líčíte (nemovitost mohla být např. jako celek předmětem zástavního práva). V tomto případě bych doporučovala se obrátit na advokáta, který by Vám s případnou obranou proti exekučnímu příkazu pomohl.