Počet stránek ve webu: 43.141


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.509.343

Směnka po zaplacení - jak originál získat od věřitele?

Odesláno: 
Otevřeno 717 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2012 jsem si od kamaráda půjčil peníze, podepsal jsem směnku. Následně jsem splatil jen část a kamarád to dal k soudu, proběhlo řízení, následně exekuce.
2016 jsem exekuci zaplatil. Od exekutora jsem dostal vyrozumění, že je vše zaplaceno. Co mi však chybí je směnka. Psal jsem advokátovi kamaráda, aby mi zaslali směnku poštou, ale nekomunikují.
Mám nárok na vrácení směnky?
Jakým způsobem ji mohu získat zpět.
Děkuji, M. B.
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9. -11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.

Zdravím Vás, Váš dotaz se netýká exekuce, neboť ta je již zastavena, ale práva cenných papírů konkrétně směnek, což je část práva obchodního. Proto tento dotaz položte raději kolegům, kteří se zde zabývají obchodním právem. Nerada bych Vás svojí odpovědí uvedla v omyl.