Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.687

Stížnost na práci insolvenčního správce - rychlost, kvalita, ověření práce IS najatou firmou

Odesláno: 
Otevřeno 1379 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
mám problém s komunikací a prací IS. Proto se chci zeptat, zda existuje někdo, koho si mohu najmout, aby projel historii dokumentů již přidaných do IR, tj. zkontroloval, zda to sedí a hlavně mi řekl jaký je teď následující POSTUP a kdy přibližně bude konec - hlavně, kdy konečně přestane EXEKUCE NA PLAT, když je již přerozděleno (min. zajištěným) věřitelům a peníze dle výpisu z banky tam jsou navrch? ! ? ! Hrozně se to táhne a myslela jsem, že je na to ze zákona 30 dnů (jak to tam bývá i kolikrát napsáno), ale IS to zbytečně natahuje a má na to min. 50 dnů a to pak ještě k tomu přidá dokument, ve kterém je jen zkopírováno co bylo v tom předtím a dopsána jen 1 nedůležitá věta, nebo to je jen "oprava např. předešlého návrhu rozvrhového usnesení".
Stížnost jsme podali a už nebudeme, nemá to smysl, neberou na to ohled, to tam asi píše každý...
Předem děkuji za odpověď a radu!
 
Zdravím Vás, nikdo kontrolu práce insolvenčního správce nedělá. Za tímto účelem byste si jedině museli najmout advokáta, jehož služby nejsou zrovna levné.
Vy v dotazu hovoříte o exekuci na plat, mám za to, že Vám jde spíše o ukončení srážek ze mzdy pro účely oddlužení. Zde uvádím, že v insolvenčním řízení se srážky ze mzdy rozdělují výlučně mezi nezajištěné věřitele dlužníka, neboť zajištění věřitelé jsou uspokojováni výlučně z předmětu zajištění. Advokáta je možné nakontaktovat přes stránky www. advokatikomora, cz nebo přes http://www.cak.cz. Popřípadě mi sem můžete napsat i spisovou značku insolvenčního řízení a poté Vám mohu odpovědět konkrétněji.
 
Velice Vám děkuji za rychlou odpověď! Bohužel na advokáta mít asi nebudeme, ale jestli můžete nahlédnout i Vy a říct mi, jak to vypadá, budu moc vděčná, protože ta nevědomost, co bude následovat a kdy to konečně po takové době skončí je už hodně psychicky vyčerpávající vzhledem k tomu, že jsem na RD a to insolvenční řízení se týká mého přítele. Ráda Vám pak i přispěji aspoň nějakou částkou na ten účet zde zmíněný. Spisová značka: KSHK 41 INS 4795 / 2015 Vedená u Krajského soudu v Hradci Králové
 
Zdravím Vás, insolvenční správce opravil návrh na vydání rozvrhové usnesení, neboť zřejmě do majetkové podstaty přibyly další peníze, které budou rozděleny mezi nezajištěné věřitele dlužníka.
Věc se táhla i proto, že proti konečné zprávě byly podány námitky, které byly následně vzaty zpět, až poté tedy soud mohl schválit konečnou zprávu.
Nyní mám za to, že se již jen čeká na to až soud vydá rozvrhové usnesení. Následně budou peníze vyplaceny věřitelům a insolvenční správce bude zproštěn funkce. Osobně tedy žádné pochybení na straně insolvenčního správce neshledávám, i když chápu, že pro dlužníka je situace stresující.
 
Dobrý den, opravdu velice děkuji, že jste se na to podívala! Peníze tam přibývají z té výplaty, ale to je každý měsíc cca 8.000kč, tak to bude každý měsíc opravovat ten návrh, dokud se nedostanou na 100%?
Dobře, děkuji, mně to přišlo, že to zbytečně natahuje, protože jednak jemu o nic už nejde, své peníze dostal a druhak prostě např. v jedné zprávě bylo, že IS zapomněl připsat FÚ nějakých pár stovek a tak to se jeví pak že jako nedělá svoji práci dobře, dělá chyby a nám se to zbytečně o další měsíc prodlužuje neustále a je to prostě hrozně těžké vyžít s tím minimem : /
Další věc, co mě zajímá, prosím Vás - jak je v té konečné zprávě z 21.3. ten disponibilní zůstatek u Sberbank 208 tis. Kč - to je zůstatek, co zbylo po uspokojení zajištěných věřitelů + k tomu připočteny ty srážky ze mzdy nebo kde je vůbec napsáno, jak dlouho a kolik se strhává z té výplaty? A tímto zůstatkem budou uspokojeni ještě ti nezajištění věřitelé tedy? Ale teď už tam musí být teda zase vyšší částka, když od března to je dalších 5 měsíců, co jsou prováděný srážky ze mzdy. Zbude vůbec nějaká částka příteli po zaplacení všeho?
Mimochodem to si teď vzpomínám, že IS do telefonu říkal, že touto konečnou zprávou z března už vše končí a čeká se jen na razítko od soudu - hmm a o dalších 5 měsíců déle žádná změna : (
Hezký den aspoň Vám!
 
Zdravím Vás, je-li již podán návrh na vydání rozvrhového usnesení tak se jen čeká na vydání rozvrhového usnesení soudem. Pokud však v mezidobí mezi vydáním rozvrhového usnesení a návrhem na jeho vydání dorazí na účet insolvenčního správce jakákoli částka, musí být návrh opraven. Proto je žádoucí, aby správce nařídil zaměstnavateli, aby již srážky z příjmu dlužníka neprováděl, ale je na něm, zda tak učiní, nebo zda vyčká rozhodnutí soudu.