Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.535.880

Zastavení exekuce a převod zabavených peněz do další exekuce na splacení dluhů

Odesláno: 
Otevřeno 681 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit o radu. Měl jsem exekuci, okresní soud ji na můj návrh (rozhodčí nález) zastavil v únoru 2017. ČSSZ ji i přesto až do června 2017 dál srážela a posílala exekutorovi. Když jsem požádal exekutora o vrácení sražených splátek celkem 27000 Kč, řekl mi že mám u něj další exekuce, že peníze půjdu na ni. Ale on by je přece měl poslat té společnosti která dala návrh na exekuci nebo ne? Mám právo prosím na ty peníze? Může je bez souhlasu soudu použít na další exekuci? děkuji Zdeněk
 
Zdravím Vás, pokud byla exekuce pravomocně zastavena, tak oprávněný již nemá nárok na žádné peníze vymožené od povinného v případě této exekuce.
Sám však uvádíte, že máte exekucí více, a to dokonce u jednoho exekutora, je totiž možné, že srážky se nejdříve prováděly na nyní již zastavenou exekuci a další exekuce byly tzv. "v pořadí", tedy čekaly až bude uhrazena předchozí exekuce a poté se tedy peníze srážejí na Vaše další exekuce. Tento postup mi připadá zcela správný a je legální. Z Vašeho příjmu se tedy hradí další exekuce, kterou máte u téhož exekutora a tak to má i být. I kdyby byla další exekuce u jiného exekutora tak by plátce příjmu příslušná OSSZ peníze posílala jinému exekutorovi.