Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.521.925

Prodej nájemního bytu v insolvenci a zánik nájemní smlouvy, smlouvy o nájmu bytu - jak se bránit?

Odesláno: 
Otevřeno 1337 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
jsme v nájmu bytu, po čase jsme zjistili, že majitelka je v insolvenci. Teď nám přišlo, od insolvenčního, že byt byl prodán, a že nám zaniká platná nájemní smlouva, a že se máme vystěhovat dle insolvenčního zákona.
Dodávám že máme 5 a 7 leté děti. Prosím o radu co s tím, hlavně také z důvodu, že to byl holobyt a já tam dal 230.000 Kč, abychom mohli bydlet.
Teď nemáme žádné úspory a možná přijdeme o vše.
Předem moc děkuji Petr Rom
 
Zdravím Vás, pokud se musíte vystěhovat a s novým majitelem bytu se nelze dohodnout na dalším pronájmu bytu, je to velice nepříjemné.
Pokud máte doklady (faktury) za zvelebení bytu, můžete tuto částku vymáhat po bývalém pronajímateli, neboť jste díky jeho nezodpovědnosti přišli o bydlení. Jen dodávám, že jeho oddlužení bude zrušeno a Vy se s ohledem na jeho situaci (dluhy) k penězům asi jen tak nedostanete, nicméně mám za to, že je třeba situaci řešit, a to tak, že je třeba učinit právní kroky směřující k vymožení Vaší pohledávky za zhodnocení bytu dlužníka - bývalého pronajímatele. Vaše úspěšnost pochopitelně závisí i na tom k čemu všemu co jste v bytě zařizovali či modernizovali máte doklady.
Mám za to, že nejlepší bude se všemi listinami navštívit advokáta a dohodnout se přímo s nim. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.