Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.521.509

Neplnění splátek v insolvenčním řízení - následky, co bude následovat po nedodržení splátkového kalendáře?

Odesláno: 
Otevřeno 4934 x
7 odpovědí
 
Dobrý den,
mám dotaz. Pokud se stane, že dlužník neplatí řádně splátkový kalendář v insolvenci a po čtyřech letech splácí jen 2 tisíce místo 8 tisíc neb se stal důchodcem a nic ani dřív nesplácel. Nemá žádný majetek. Jen důchod. Co s takovým člověkem bude dál? Všechny ty dluhy se mu prominou? Kdo zaplatí ty jeho dluhy kolem půl milionu korun?
Děkuji
 
Zdravím Vás, bohužel takovému dlužníku bude buď oddlužení zrušeno a bude na něj prohlášen konkurs, což znamená, že se mu žádný dluh neodpustí. Nebo by případně bylo sice vydáno rozhodnutí o splnění oddlužení, ale tento dlužník by nebyl osvobozen od placení pohledávek nepřihlášených do insolvenčního řízení, což znamená, že by mu dluhy rovněž odpuštěny nebyly. Pokud máte někoho s jehož pomocí nebo s jejichž pomocí by bylo možné si navýšit příjmy, tak aby Vaši věřitelé mohli být uspokojeni alespoň v 30% výše jejich pohledávek, neprodleně s těmito lidmi či s tímto člověkem sepište darovací smlouvy či smlouvu, které však musí být řádně plněny, neboť to je Vaše jediná šance na osvobození od placení dluhů, tedy na odpouštění zbytku dluhů. Jen dodávám, že darovací smlouva musí být opatřena úředně ověřenými podpisy obou smluvních stran.
 
Dobrý den,
děkuji za odpověď Host 4717. Pochopila jsem, že v žádném případě mu dluh nebude odpuštěn, ale jen s někým, kdo se nadále zaváže jeho dluhy platit. A pokud nikoho nenajde a nemá byt a vůbec nic do konkurzu. co se bude dít dál? Jeho dcera se se mu zavázala platit hned na začátku částku 3 a půl tisíce, pak sama se dostala do insolvence, nic za něj neplatila..., ale ta předtím mazaně svůj byt převedla na tetu než si zažádala o insolvenci. Ta jako by taky nic nemá. Co si stát na takových lidech vezme? Přeci tyto dluhy nevymahatelné nezaplatí stát!! Předem děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, pokud někdo skončí v konkursu tak bude jeho majetek zpeněžen insolvenčním správcem. Až bude zpeněženo vše co zpeněžit lze tak správce soudu podá konečnou zprávu, kde popíše příjmy a výdaje majetkové podstaty a vyúčtuje si svoji odměnu. Soud konečnou zprávu schválí a z prostředků státu bude uhrazena část neuspokojené odměny insolvenčního správce a dlužníkovi všechny dluhy i nadále zůstanou. Nikdo tedy za něj jeho dluhy hradit nebude.
 
Dobrý den,
město rozprodává pozemky a my co vlastníme byty si musíme odkoupit ideální polovinu pozemku před vchodem domu. V domě jsme dva vlastníci dvou bytů. Je možné ještě před koupí pozemku si nechat vyznačit přesně polovinu pozemku před vchodem? Jedná se asi o 10 schodů do domu a zbytek plochy není veliký
A je možné do kupní smlouvy vložit větu, aby ten druhý majitel ideální poloviny nedělal na tomto pozemku skladiště atd. Mám obavy neb nyní tam skladiště před vchodem domu má.
Děkuji předem za odpověď.
ˇVosičková
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9. -11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.

Zdravím Vás, Váš dotaz se netýká exekuce ani insolvence, ale občanského práva, proto bude lepší tento dotaz položit kolegům, kteří se zde v poradně zabývají agendou občanského práva. Mám za to, že rozdělení pozemků je možné, ale bude to nákladnější, neboť tyto pozemky musí být přesně vyměřeny, ale je lepší položit tento dotaz kolegům, neboť i zde jsme specializováni na jednotlivé oblasti práva a věřím, že kolegové Vám poradí lépe.
 
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Nyní ale už nejde vložit můj dotaz na stránku na kterou jste mě odkázala. To se už nic nedozvím. Tady mi bylo vždy odpovězeno.
 
Zdravím Vás, zde bude nutné obrátit se přímo na administrátora webu MUDr. Mlčocha, aby Vám pomohl s "technickými dotazy, neboť já na dotazy pouze odpovídám,
Vás dotaz se netýká exekuce ani insolvence. Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9. -11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.