Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.528.090

Podání návrhu na částečné zastavení exekuce a jednorázové doplacení dluhu dlužníkem - kde bude exekuce ukončena?

Odesláno: 
Otevřeno 923 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
dostal jsem doklady že proti mně vedena exekuce 20 000 Kč. Mám exekuce na mzdy a na bankovní účet. Spolu s doklady dostal jsem výzvu k dobrovolnému splnění povinností.
Během 2 dnů, přes datovou schránku, podal jsem návrh na částečně zastavení exekuce ve kterém navrhl odblokovat účet proto, že nemám prostředky na živobytí.
Během dalších 2 dnů jsem sehnal peníze a uhradil dluh v plné výši. Teď exekutor odmítá odblokovat účet a mzdy. Říká že pokud nebude zpracován můj návrh nebude nic dít a všechno bude zablokováno. Je to možné?
Moc děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, návrh na částečné zastavení exekuce vezměte zpět, a to s tím, že jste v mezidobí celkovou vymáhanou částku zcela uhradil a o úhradě této částky doložte v příloze kopii dokladu, pokud možno úředně ověřenou.
K penězům na účtu se dostanete tak, že navštívíte pobočku banky, u které je veden blokovaný účet a zde v souladu s ust. § 304b odst 1 občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.) požádáte o výplatu tzv. nezabavitelná částky povinnému. A banka Vám na základě Vaší žádosti tuto částku ve výši dvojnásobku životního minima jednotlivce (6.820,- Kč) vyplatí. Jen dodávám, že o výplatu této částky lze žádat pouze jedenkrát po celou dobu vedení exekuce přikázáním pohledávky z účtu povinného.
Proto Vám doporučuji se v práci dohodnout na výplatě mzdy buď v hotovosti nebo na složenku, a to proto, aby zbytek mzdy nešel na blokovaný účet, tedy exekutorovi. Jinak je pravdou, že je-li podán návrh na zastavení exekuce, tak o něm exekutor musí skutečně nejdříve rozhodnout, ale Vy jako navrhovatel tento návrh můžete vzít zpět, čímž byste měl vše urychlit.