Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.534.415

Zájem o zaměstnání a exekuce - je to velká překážka?

Odesláno: 
Otevřeno 677 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
jsem svobodný a hadicapovaný 28letý člověk s protézou dolní končetiny. Už dříve jsem se zadlužil jako student. Po studiu jsem začal pracovat jako pojišťovací agent, jelikož jsem vystudoval obchodní akademii.
Pracoval jsem s týmem který zanikl společně s divizí, která byla vytvořena jako podspolečnost společnosti INSIA a. s.
Nyní s amputací nad kolenem přežívám na brigádách, které nejsou jisté. Pracuji ve stoje a začínám vnímat bolest nohy na kterou přenáším váhu a ještě za pár směn v měsíci.
Rozhodl jsem se na sobě pracovat a dělat co umím nejlépe a to je pojišťovnictví, během kterého bych si přál vydělat na své dluhy a tedy i exekuci.
Je tu ale problém v přijetí v pojištovně i na ŽL jako obchodní referent, protože mi v cestě brání exekuce, na kterou aktuálně nemám a rád bych se zbavil těchto závazků jednou provždy. Je tu nějaká možnost jak získat práci, na kterou mám kvalifikaci i přesto, že mám exekuci? Na práci mám právo a je možné, aby mi zamezili i možnost vydělávat na dluhy?
Děkuji.
 
Zdravím Vás, exekuce mohou být vnímány jako problém pro práci s penězi, neboť u člověka s exekucemi je logicky vyšší riziko zpronevěry finančních prostředků. Jinak by exekuce sama o sobě neměla být důvodem pro nepřijetí člověka do zaměstnání.
Nevím jak vysoké jsou Vaše dluhy ani jaké máte rodinné zázemí, Na Vašem místě bych si možná zkusila vyřídit invalidní důchod a pokud by Vám byla Vaše rodina schopna a ochotna pomoci, požádala bych na Vašem místě o oddlužení, čimž by se Vám cesta k práci s penězi mohla otevřít. K tomu je však nutné, aby Vás Vaše rodina po dobu oddlužení finančně podporovala formou darovací smlouvy či smlouvy o důchodu, a to tak, abyste z těchto příjmů uhradil alespoň 30% pohledávek Vašich nezajištěných pohledávek plus odměnu insolvečního správce ve výši 65.340,- Kč. Jen dodávám, že dárce by sám neměl být v insolvenci a na jeho majetek by neměla být uvalena exekuce.