Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.525.981

Sídlo podnikání u bývalé manželky a exekuce - hrozí exekuce jejího majetku?

Odesláno: 
Otevřeno 732 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
jsem OSVČ, rozvodem jsem přišel o trvalý pobyt a nyní mám hlášené trvalé bydliště na obci. Na živnostenském úřadě ŽÚ mi bylo sděleno, že musím mít místo podnikání.
S bývalou manželkou by jsem se chtěl domluvit, nemohl bych-li ho mít u ní. Mám však exekuce. Chtěl bych vědět, jak tuto situaci ošetřit, aby neměla problém.
Nevím, jak tuto situaci řešit.
Prosím o radu
S pozdravem
 
Zdravím Vás, pokud máte exekuce i v souvislosti s podníkáním, tak bych Vám míst sídlo na adrese trvalého pobytu bývalé manželky na jejím místě nepovolila, neboť by tam chodili exekutoři a ona by neměla klid. Pokud exekuce nesouvisí s podnikání a podnikání je jediným zdrojem Vaší obživy, mělo by to být bezpečnější, ale i tak bych měla strach z návštěv exekutorů. Tuto situaci jde ošetřit jen těžko, chtělo by to jiné místo k podnikání, abyste exekuce neohrožoval Vaši bývalou manželku. O podání insolvenčního návrhu jste neuvažoval? Tímto krokem byste exekucím zabránil a navíc byste i hradil své dluhy, Jen jen nutné ze svých příjmů uhradit alespoň 30 % pohledávek nezajištěných věřitelů a odměnu insolvenčního správce ve výši 65.340,- Kč, a pokud hradíte výživné tak je budete hradit i nadále, pokud máte dluh na výživném, tak ten musí být v rámci insolvenčního řízení zcela uhrazen.