Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.510.627

Exekuce na plat, mzdu v zahraničí - práva exekutora v zahraničí zablokovat výdělek českého dlužníka

Odesláno: 
Otevřeno 786 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jaké mám možnosti, případně povinnosti, když jsou na mne vedeny exekuce, které vznikly v době, kdy jsem podnikal jako OSVČ. Myslím si, že nedosáhnu osobního bankrotu - oddlužení, i přes to, že jsou mi z výplaty strhávány částky k umoření.
Na konci června 2017 mi končí HPP - sjednaný na dobu určitou, je možnost, že by mi byla nadále prodloužena, ale vyskytla se možnost odjet do zahraničí (Velká Británie) za prací. Tato nabídka je lákavá nejen kvůli jazykovým zkušenostem, ale i kvůli financím i když zpočátku by se jednalo o práci za tamní minimální mzdu. Přesto by tento výdělek byl větší a daly by se posílat větší částky na splacení - případně zda by se dalo za těchto podmínek dosáhnout na oddlužení.
Nebo je možnost, že by na tamější plat byla uvalena exekuce z ČR, případně jiné postihy.
Proto mě zajímá, zda je povinnost o tomto vycestování informovat exekutora, hlásit se na ÚP (v případě, že bych odjel ihned začátkem července) apod.
A jsou stále stejné podmínky pro osobní bankrot/oddlužení?

Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, o plánovaném vycestování bych rozhodně informovala jak exekutora, tak i úřad práce, pokud byste na něm byl veden. Dále bych si ještě oběhala zdravotní pojišťovnu a příslušnou OSSZ, abyste měl vše v pořádku. Mám za to, že s exekutorem by se dal dohodnout i splátkový kalendář. Zákonné podmínky pro oddlužení jsou stále stejné a nemění se, jen je nutné mít na paměti, že se budete muset osobně účastnit přezkumného jednání a dále, že Vám soud bude nejspíše doručovat na adresu v ČR.