Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.534.191

Exekuce kvůli nedoplatku ceny díla - věřitel neurgoval, nepřipomněl dluh dlužníkovi

Odesláno: 
Otevřeno 833 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
ráda bych se zeptala:
08/2015 jsem si u jedné firmy objednala plastové vchodové dveře, které měly stát okolo 30 000. Firmě jsem složila zálohu 15 000 Kč. Dostala jsem lístek o zaplacení (bez data). Dveře mi namontovali v 12/2015.
Bohužel, montáž sebou nesla řadu problémů, nejdříve mi namontovali špatnou barvu a po 2 měsících přivezli a namontovali barvu správnou, při montáži zároveň dělníci dveře odřeli a poničili i zeď a dlažbu okolo.
Hned ten samý den jsem telefonovala s majitelem firmy, který přislíbil, že se přijede podívat co vše se stalo a že se určitě domluvíme na finanční kompenzaci (z dlužné částky). Jenže najitel firmy už nikdy nepřijel, telefony mi nezvedal a sám už se mi neozval. Nevěděla jsem jestli mám zbylou část peněz doplatit a kam vůbec odeslat. Číslo účtu jsem neměla a firma se údajně přestěhovala do Prahy. Dál už se nic nedělo
04/2017 mi přišel dopis z exekutorského úřadu, kvůli tady těm dveřím, které jsem nedoplatila. Částka samozřejmě díky exekutorovi narostla.
Jak dál postupovat? Zaplatit celou dlužnou částku i s exekutorem? Děkuji předem za Vaši brzkou odpověď.
 
Zdravím Vás, osobně se divím, proč jste se nebránila řádnou reklamací, nebo když Vám byl doručen exekuční titul, (rozhodnutí, které Vám ukládá dlužnou částku uhradit). Tím, že jste se nebránila jste si vlastně exekuci přivodila a nyní Vám bohužel nezbude nic jiného než exekuci uhradit, a to zvláště pokud Vám byl exekuční titul řádně doručen.