Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.495.524

Trestní oznámení věřitele - snaha zmařit insolvenci, oddlužení, osobní bankrot

Odesláno: 
Otevřeno 1752 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
před nedávnem jsem se dostala do finanční tísně a už jsem opravdu nemohla jak dál. Vše jsem vždy platila včas, ale poslední dobou se mi stávalo, že jsem půjčku platila půjčkou.
Podala jsem návrh na insolvenci, ale od té doby mi chodí samé dopisy od nebankovních společností, že na mě podají trestní oznámení, aby mi zmařili schválení insolvence.
Nevím co s tím, zda na to nějak reagovat nebo to nechat plynout. Jsem z toho již zoufalá.
Moc děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás,
osobně bych na to nereagovala. Ono je totiž i otázkou kolik měsíců před podáním insolvence jste si od nebankovních společností půjčila peníze a na co jste tyto peníze použila. Neboť, pokud jste již v době, kdy jste si půjčovala věděla, že peníze nebudete schopna splatit o tomto věděla, dopustila jste se trestného činu, proto ty hrozby trestním oznámením.
Jediné co bych Vám poradila, je říci, že jste peníze použila na úhradu jídla a nájmu a peníze jste vrátit chtěla a dluhy se snažíte řešit, a proto jste podala insolvenční návrh. Osobně nechápu jak je možné, že tyto společnosti stále půjčují peníze lidem, u nichž je jasné, že jim peníze nevrátí v plné výši zpět a poté se diví, že jsou jejich dlužníci v insolvenci.
Proto na tyto listiny nereagujte a po dobu insolvence těmto společnostem nic neplaťte nad rámec oddlužení. Jednalo by se o trestný čin zvýhodňování věřitele.