Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.629

Exekuce přítele - jak ochránit majetek přítelkyně před exekucí, zabavením exekutorem

Odesláno: 
Otevřeno 930 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na dotaz ohledně exekuce. Žiji se svou 3letou dcerou v podnájmu a pobírám sociální dávky (mám 4letou mateřskou dovolenou), dceru vychovávám sama, její biologický otec byl zavřený a nyní nemá o dceru zájem.
Našla jsem si přítele jsme spolu něco málo přes rok (03/2016-04/2017) a chtěli by jsme spolu bydlet. On má hlášený trvalý pobyt na městském úřadu MÚ, ale bohužel má 3 exekuce, které si chce teď začít řádně platit.
Jelikož jsem vedena na sociálce chci předem než se ke mě nastěhuje o tom daný úřad uvědomit přítele nahlásit na bytové služby a dát mu trvalý pobyt, ale mám strach že mi domů naběhne exekuce a vezmou mi moje věci. takže jsem se chtěla zeptat jak postupovat nebo jestli je možné sepsat nějakou listinu u notáře aby kdyby tady měl přítel trvalý pobyt tak exekuce nemohla zabavit mé věci.
Předem děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, pokud by měl u Vás přítel trvalý pobyt, tak zde existuje velmi vysoké riziko, že Vás navštíví exekutor, který bude chtít zabavovat Vaše věci v domnění, že jsou to věci přítele. Jelikož přítel již exekuce má, notářský zápis nemá smysl, neboť by byl pořízen již v době, kdy měl přítel exekuce. Je však možné, že Vy s přítelem sepíšete nájemní smlouvu, kdy Vy budete pronajímatel a přítel nájemce, kdy v této nájemní smlouvě bude výslovně uveden i seznam Vašeho majetku a rovněž i to, které věci jsou přítele. Tuto smlouvu raději opatřete i Vašimi úředně ověřenými podpisy a rovnou si vyhotovte i úředně ověřenou kopii této smlouvy. Vám dále doporučuji dohledat co nejvíce dokladů o tom, že Vaše věci jsou skutečně Vaše. Těmito doklady jsou zejména smlouvy, faktury, dodací a záruční listy.