Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.915

Exekuce - dluhy s.r.o. vymáhané na jednateli který nesledoval chod s.r.o. a dluhy neznal

Odesláno: 
Otevřeno 591 x
1 odpověď
 
Dobry den.
Jsem 1. jednatelkou ve firmě sro. Zakládala jsem ji společně s kamarádem, ale následně jsem byla odstřižená od veškerých informací co se tam děje. Nedávno mi volal, že je vše špatné a firmu bude ne zrovna legálně prodávat i s velkými dluhy.

Dnes (21.03.2017) mi dorazil předexekuční dopis. Ráda bych věděla jak mám situaci řešit. Nevím jak se dovolat práva. Vím že jsem hloupá ze jsem se nechala "ukecat" ale jsem smoživitelka s dítětem a rozhodně nechci mít za zády exekuci ze všech dluhu co si kde udělali.
Nemám absolutně žádný přístup k informacím pouze od lidí co mi volají a vymáhájí pohledávky po firmě.
Společník mi ani nebere telefon.
Prosím pomozte.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, jelikož exekuce neprobíhá, ale pouze hrozí, tak mi tento dotaz zcela nenáleží. Vím, že informace o společnosti můžete získat i na stránkách http://www.justice.cz po zadání identifikačního čísla společnosti. Bude vhodné si vyjet i úplný výpis z obchodního rejstříku a dále i vyhledat a vytisknout i listiny ze sbírky listin této společnosti. Dále jako společník máte práva, jichž se můžete dovolávat, jako je právo na informace o stavu společnosti, právo účasti na valné hromadě, . Těchto práv se však bude nutné domáhat za pomocí advokáta. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Pokud by exekuce již probíhaly bylo by zde i řešení v podobě insolvence, ale to by bylo nutné mít přehled o věřitelích a výši závazků, takže s tím bych ještě počkala. Nejdříve řešte věci kolem společnosti, abyste zjistila co se tam děje a poté se i s pomocí advokáta rozhodla jak postupovat dále, aby dopady byly pro Vás co nejméně nepříjemné.