Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.421

Dluh za elektřinu, plyn z důvodu nepřepsání na nového odběratele

Odesláno: 
Otevřeno 675 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
v říjnu 2016 jsme se přestěhovali do nového bytu, můj první byt psaný na mne. Neměla jsem v té době OP, takže jsem nešla plyn a elektřinu přepsat hned. Pak jsem na to zapomněla.
Teď přišla výzva na mimosoudní vyřešení pohledávky za plyn na jméno předchozí nájemkyně, plus částka, která je naše, ale díky tomu, že jsem to nepřepsala je také na její jméno.
Tudíž k dnešnímu dni, tj. 13.3.2017, je tam relativně vysoká částka, která už je pravděpodobně řešena někde u soudu pod jejím jménem. Nemám žádně další iniciály krom jména, tudíž ji nemohuhu kontaktovat. Byla bych nerada, kdyby za mou nedbalost pykala ona. Mohu se zeptat, co máme v tuto chvíli dělat?
Nevím, jestli se obracím na správnou stranu, ale zkouším to. Děkuji
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce ani insolvence. V této věci se obraťte na kolegy, kteří zde řeší agendu občanského práva, neboť mi nepřísluší na tento dotaz odpovědět. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.