Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.729

Exekuce bez důvodu - jak zjisti příčinu nařízení exekuce? (Solus, Czech bank bez záznamu)

Odesláno: 
Otevřeno 840 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám dotaz ohledně manželových exekucí. již od roku 2006 platí neustále nějaké exekuce, které mu chodí do zaměstnání, dokonce mu tento měsíc a ještě další dva co budou následovat sebrali i bonusy na 4 děti, nějakou kličkou jako přednostní exekuci. Spočítala jsem že za ty roky zaplatil již cca 600.000 Kč, tudíž jsem si nechala poslat od SOLUSU a CZECH BANK výpis jeho exekucí a dluhů a tam je naprosto bez záznamu!
Můžete mi poradit jak mám pokračovat dál? Manžel nikdy neměl půjčky, kdysi měl jednu 80.000 Kč ale ta už je dávno zaplacena. Jsme k vůli nekončícím exekucím na tom finančně velice špatně vzhledem k tomu že živíme 4 nezletilé děti, tak nám samosebou chybí 12.000 Kč měsíčně co nám seberou a ani netušíme za co.
Děkuji za radu.
 
Zdravím Vás, abyste měli skutečně jistotu ohledně počtu manželových exekucí je nejlepší jít na poštu a zde v rámci služby czech-point požádat o výpis z Centrální evidence exekucí. Centrální evidenci exekucí totiž vede přímo Exekutorská komora České republiky a jen zde se zapisují všechny exekuce, které jsou proti jednotlivcům vedeny. Tento výpis je sice zpoplatněn tuším, že stojí 50, - Kč, ale budete mít jistotu jak na tom skutečně jste. Až budete mít v rukou tento výpis, tak pak je nutné situaci řešit, buď tak, že požádáte exekutora o aktuální sdělení dlužné částky nebo dlužných částek, je-li exekucí více, nebo, že podáte návrh na zastavení exekuce, budete-li si jisti, že je vše uhrazeno.