Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.375

Výzva k vyjádření, návrh na zahájení rozhodčího řízení s návrhem na vydání rozhodčího nálezu

Odesláno: 
Otevřeno 730 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
mám pár dotazů ohledně exekuce.
Za prvé přišla mi 6.2.2017 výzva k vyjádření a návrh na zahájení rozhodčího řízení s návrhem na vydání rozhodčího nálezu.
Za jak dlouho můžu očekávat, že půjdu k soudu a bude na mě uvalena exekuce?
Za druhé obývám rodinný dům, který je ve vlastnictví dvou rodin a je v zástavě. Já nechci aby se jich ta exekuce nějak dotkla a věřit, že se exekutor spokojí pouze s mojí výplatou, se mi nechce. Dotaz z ní jestli rodiče můžou udělat nájemní smlouvu a v ní uvést co patří mě a co zbytku obyvatel, aby na to exekutor nemohl.
 
Zdravím Vás, na první dotaz je již odpovězeno (rozhodčí řízení), zde Vás odkazuji na odpověď na tento dotaz. K druhému dotazu uvádím, že pokud Vy osobně nejste vlastníkem zastavené nemovitosti, tak se exekuce prodejem nemovitosti bát nemusíte. K dalšímu dotazu uvádím, že sepsání nájemní smlouvy vřele doporučuji, jen by k sepsání nájemní smlouvy mělo dojít ještě před nařízením exekuce. V opačném případě by exekutor mohl říci, že nájemní smlouva je účelová a nemusel by k jejímu obsahu přihlížet. V tomto případě je nutné dohledat co nejvíce dokladů o tom, že věci patří jednotlivým obyvatelům bytu či domu a nejsou tedy Vaše. Těmito doklady jsou zejména dodací a záruční listy, smlouvy, potvrzení, … listiny, z nichž lze jednoznačně určit vlastníka či vlastníky těchto věcí.
 
Dobrý večer a dokážete mi říct kolik mám ještě přibližně času?
 
Zdravím Vás, musíte mí napsat na jaký dotaz reaguji, a to číslem dotazu. V opačném případě Vám nemohu odpovědět.