Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.442.430

Zfalšovaný podpis na smlouvě o půjčku - jak se bránit a zpochybnit smlouvu?

Odesláno: 
Otevřeno 2343 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
23.2.2017 mi přišla SMS že můj dluh byl odkoupen společností Cetelem. Hned jsem reagovala a volala na uvedené číslo že asi došlo k omylu, protože žádný dluh nemám. Paní se kterou jsem mluvila ale tvrdila, že jsem spoludlužník půjčky, kterou si vzal 2007 bývalý přítel a otec mého dítěte a že dluh dosáhl přes 100.000 Kč.
Netušila jsem, že půjčka existuje a nejsem si vůbec vědoma, že bych ji podepisovala.
Od roku 2007 s bývalým přítelem nežiji, v tomto čase jsem mu odhlásila trvalý pobyt z mého bytu v osobním vlastnictví, vystěhovala jsem ho ze dne na den právě z velmi realné obavy, že hraje automaty a že se bude pravděpodobně někde zadlužovat. Nyní je trestně stíhán za nějaké finanční podvody a vysoké dluhy u různých nebankovních společností, hledán neúspěšně několik let Policií, mě dluží na výživném téměř 100.000 Kč. Přesto jsem se do této situace dostala.
Jsem samoživitelka, mám v péči 2 děti, z toho jednoho studenta. Budu žádat o kopii smlouvy, ale co když na ni můj podpis bude, lze něco takového při podepisování zfalšovat? Prosím o radu jak postupovat. , jak se bránit? Děkuji.
 
Zdravím Vás, ano samozřejmě, že i podpis na smlouvě lze zfalšovat. V tomto případě by bylo nutné se bránit, a to i cestou i trestního oznámení, neboť zfalšování podpisu lze prokázat grafologickým posudkem, který vyhotoví soudní znalec jmenovaný soudem. Navíc tento dotaz se netýká přímo exekuce ani insolvence, proto jej položte i kolegům, kteří se zabývají občanským či trestním právem, nebo v této věci navštivte advokáta, a to poté co Vám bude poskytnuta kopie smlouvy. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.