Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.445.325

Exekuce v insolvenci zákonného zástupce dlužníka - poplatek za popelnice (svoz TKO)

Odesláno: 
Otevřeno 813 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
po 4 letech (2013-2017) u mě zazvonil exekutor, že vymáhá částku 12.000 Kč z roku 2013 za nezaplacený poplatek za svoz TKO (popelnice) za syna.
Jsem rozvedená a žila jsem v domnění, že můj ex je tenkrát zaplatil. Problém je, že já jsem zákonný zástupce a exekutor to chce po mě. Jsem ale už 3. rokem v insolvenci. Je možné to po mě vymáhat?
Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, pokud jste v insolvenci, tak exekuce může být nařízena, exekutor může vydávat exekuční příkazy, provádět lustraci Vaších majetkových poměrů, ale exekuce nemůže být provedena, takže to, že k Vám exekutor přijel bych brala za výkon exekuce, což je dle mého názoru v situaci, kdy Vám bylo schváleno oddlužení v rozporu se zákonem, a to konkrétně s ust. § 109 odst. 1 písm. c) inoslvenčního zákona (zákon 182/2006 Sb.).
 
Děkuji za odpověď, zajímá mě to proto, protože exekutor mi tvrdí, že když je exekuce na nezletilé dítě, jehož jsem zákony zástupce, tak se na to moje insolvenci nevztahuje. To je hloupost že ano?
 
Zdravím Vás, mám za to, že je-li dítě nezletilé tak nezletilé dítě nemůže být povinný, neboť nemá pravidelné příjmy a proto jsou povinnými jeho zákonní zástupci, v tomto případě Vy. Mám za to, že zde je to sporné, ale mám pocit, že se exekutor snaží o rozšiřující výklad zákona, aby Váš majetek mohl postihnout, ale jelikož je v insolvenci tak ví že to není možné a dle mého názoru to prostě "zkouší".
 
Dobře. Děkuji mockrát za odpověď
 
Zdravím Vás, rádo se stalo, od toho jsme tady.