Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.495.583

Žádost o odklad exekuce bytu, domu, nemovitosti z rodinných důvodů a malé hodnoty nemovitosti

Odesláno: 
Otevřeno 804 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
Dlužím všeobecné zdravotní pojišťovně VZP + náklady exekutora Kč 170.000 Kč. Po žádosti o splátkový kalendář mi exekutor napsal, že částku mám uhradit do 6 měsíců - březen 2017 - jinak provede exekuci a bude dražba mého rodinného domu.
Jsem vedena na úřadu práce ÚP a pobírám pouze příspěvek na bydlení, žijeme z příjmu přítele. Každý měsíc posílám na účet exekutora Kč 1500 Kč, v současné době nemohu více.
Chtěla jsem se zeptat zdali mohu zaslat exekutorovi žádost o odložení exekuce, mám syna v první třídě a možné vystěhování by pro nás mělo nedozírné následky.
Od dubna 2017 mám dohodnutou práci - mohla bych navýšit splátky exekuce.
Je, prosím, nějaká možnost jak zachránit domek - jedná se o starý domek, který ani z poloviny nepokryje dluh - jen se z nás stanou bezdomovci.
Moc vás prosím, poraďte mi.
Děkuji
 
Zdravím Vás, podat žádost o odklad exekuce pochopitelně můžete, a to v souladu s ust, § 266 odst. 1 občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.), mám za to, že i podmínky tohoto ustanovení splňujete. Jen dodávám, že na povolení odkladu exekuce není právní nárok. Možná bych se pokusila nějak uhradit jistinu a VZP požádat o odstranění tvrdosti zákona, s tím, že by Vám mohlo být odpuštěno příslušenství. Zde se toho bohužel mnoho poradit nedá, ani my zde nejsme všemocní. Dalším řešením by byla i insolvence, ale pokud je ve výpisu z katastru nemovitostí na nemovitost uvaleno zástavní právo tak by nemovitost byla zpeněžena v rámci insolvence. Zde by bylo nejlepší mít někoho kdo by Vám s úhradou dluhu v exekuci pomohl.