Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.367

Schválená insolvence a dražba od banky - banka chce dát dům do dražby vydražit

Odesláno: 
Otevřeno 596 x
1 odpověď
 
Bylo mi schváleno oddlužení krajským soudem v Českých Budějovicích, soudkyně JUDr Marie Červinková a s insolvenčním správcem, 24.7.2016.
12/2016 mi přišlo rozhodnutí soudu, souhlasu o oddlužení. Problém je v tom že i když se nikdo z věřitelů nedostavil na projednání, a v dopise mám: "O způsobu oddlužení tedy dle ustanovení § 402 odst. 5 Insolvenčního zákona Rozhodl insolvenční soud. Insolvenční správce navrhl schválení oddlužení formou plnění splátkového kalendáře."
Dnes (08.02.2017) mne navštívil odhadce a spořitelna i přesto dá mou nemovitost do dražby. Je prosím vše v pořádku nebo se mohu bránit. Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, pokud je banka tzv. zajištěným věřitelem, tak musíte počítat s tím, že se bude daná nemovitost zpeněžovat i v rámci oddlužení. Zajištěný věřitel je ten věřitel, kterému dlužník ručí svojí nemovitou nebo movitou věci. Zajištěnými věřiteli jsou velice často právě banky, které dlužníku poskytli hypotéku. To, zda je banka zajištěným věřitelem či nikoli, zjistíte i s usnesení o schválení oddlužení, kdy pohledávky nezajištěných věřitelů jsou uspokojovány srážkami ze mzdy či jiných příjmů dlužníka a pohledávky zajištěných věřitelů právě zpeněžením předmětu zajištění.