Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.495.192

Návrh na konkurz s.r.o. navržený jednatelem této s.r.o.

Odesláno: 
Otevřeno 1220 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
jsem jednatelem ve s. r. o. společnost se dostala do situace, kdy by bylo vhodné vyhlásit konkurz - není schopná splácet dodavatelům faktury, nemá dostatek zakázek, aby mohla dál fungovat.
V rámci úspor zrušila nájem kanceláře, prodala auto v majetku (peníze použila na úhrady závazků), druhé auto na úvěr převedla na fyzickou osobu, aby se nemusela platit splátky, na které nevydělá.
Jediný zaměstnanec dostal výpověď, aby se nezatěžovala odvody z mezd. Bohužel to nestačilo.
S. r. o. majetek žádný nemá, něco málo v zásobách, ale jsou spíše neprodejné a pohledávky jen staré několik let. Dluh u dodavatelů je cca 100.000 Kč, asi 4-5 firem dohromady. Vůči státu nedluží nic.
Jak nyní nejlépe postupovat - a co dělat, v případě, že ve firmě nemám 50.000 Kč na soudní poplatky u návrhu na konkurz? A já jako jednatel ve firmě nepracuji, dříve jsem měla ve firmě DPP, nyní už nic - jsem zaměstnaná ve státní správě a ani já jako fyzická osobu nemám tolik peněz na účtu?
 
Zdravím Vás, tak zde by připadala v úvahu likvidace společnosti, popřípadě i podání návrhu na konkurs a po výzvě k zaplacení zálohy ve výši 50.000,- Kč by bylo insolvenční řízení zastaveno a následně by bylo možné tuto společnost i zlikvidovat. Jen je lepší se poradit přímo s advokátem, kterému přinesete i podklady, jako je výkaz zisků a ztrát, rozvaha, . Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Hledejte rovněž i v seznamu insolvenčních správců, bylo by vhodné, aby advokát byl rovněž i insolvečním správcem. Seznam insolvenčních správců je dostupný na webu http://www.justice.cz.