Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.443.302

Mimořádné splátky v insolvenci a vznik přeplatku u věřitele - vymáhání přeplatku zpět

Odesláno: 
Otevřeno 1141 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
manželovi v 09/2016 skončila insolvence. Jeden věřitel (banka) chtěl zasílat splátky i ode mne - manželky. Vyhrožoval exekucí, takže jsem řádně měsíčně platila i když jsem žádnou novou smlouvu o mimořádných splátkách s nimi uzavřenou neměla, ale jen co jsem začala platit, byl od nich klid.
Nyní máme poslední zprávu od insolvenční správkyně a zjistili jsme, že díky tomu, že já jsem také uhradila velkou částku, vznikl přeplatek, který bych chtěla po bance vrátit. Myslíte, že je to reálné? Stačí bance zaslat dopis? Své splátky mám podložené. Děkuji
 
Zdravím Vás, pokud máte u banky přeplatek na úvěru, tak by Vám banka tento přeplatek měla vrátit sama, a pokud by tak neučinila dobrovolně, bylo by nutné jí zaslat písemnou výzvu k vrácení přeplatku, s tím, že pokud tak neučiní necháte se v této věci právně zastoupit a tento přeplatek budete po bance vymáhat soudní cestou, neboť banka je nyní Vašim dlužníkem a Vy jste jejími věřiteli. Mám však za to, že jsou-li Vaše informace pravdivé, banka Vám přeplatek bez problémů vrátí.