Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.539.419

Svatba, manželka v insolvenci a koupě domu - může koupit byt, dům jen manžel?

Odesláno: 
Otevřeno 1055 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
jsem v insolvenci 01/2015-01/2017, vše platím tak jak mám. Za pár měsíců se budu vdávat a bojím se aby můj budoucí manžel tím nepřišel o majetek?
Partner chce po svatbě koupit rodinný dům (do svatby to nestihne), může být psaný jen na něj, když hypotéku má on, nebo bude automaticky naše společné jmění?
Mám strach že když budu vedena jako spolumajitelka tak by mu ho mohli zabavit?
Dá se toto všechno nějak smluvně upravit?
Děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud Váš partner koupí nemovitost za prostředky z hypotečního úvěru, tak mám za to, že vše by mělo být v pořádku, každopádně je nutné tuto situaci rovněž řešit i s bankou u které má přítel či budoucí manžel hypotéku sjednanou. Ihned po svatbě běžte za notářem a formou notářského zápisu bude nutné sepsat smlouvu u zúžení společného jmění manželů (SJM). Vše rovněž dopředu oznamte i insolvenčnímu správci, protože kdybyste se měla stát spoluvlastníkem nemovitosti, tak by jej insolvenční správce tento Váš spoluvlastnický podíl mohl i zpeněžit. Popřípadě je možné se o této věci poradit s advokátem. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz