Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.443.790

Exekuce na majitele pozemku na kterém stojí cizí dům, stavba

Odesláno: 
Otevřeno 710 x
1 odpověď
 
Dobrý den, naše rodina vlastní rekreační domek, který stojí na pozemcích (celkem 4 vlastníci), jejichž 1/6 je zatížena exekucí jednoho vlastníka, která trvá cca již 2012-2017. Zajímalo by nás, jak postupovat? Nemovitost během exekuce nemůžeme prodat ani opravovat, bohužel součástí této exekuce je i starý dům v havarijním stavu, který ohrožuje lidi v blízkém okolí (v blízkosti se nachází autobusová zastávka), z tohoto důvodu požaduje obec naléhavě odstranění.
Exekutor nás vůbec nekontaktuje, zadlužený vlastník má několik exekucí a s rodinou taktéž vůbec nekomunikuje. Dům (dnes už ruinu k demolici) nemůžeme a nemáme zájem ani opravovat, neboť bychom jenom navýšili hodnotu nemovitosti a oprava by byla velmi nákladná, taktéž i demolice. A exekucí je několik, takže ani vyplatit ji nemůžeme, protože by v zápětí byla na řadě další exekuce.
Takže jak postupovat? Máme obavu, neboť dům je opravdu v havarijním stavu, aby nedošlo ke zranění nějaké osoby, popř. poškození věci (uvolňují se tašky a okapy ze střechy). Kdyby k tomu náhodou došlo, tak kdo je viník?
Jako rodina máme svázané ruce a nikdo nás nekontaktuje, pouze obec, která žádá okamžité odstranění domu.
Předem děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, zde bych si domluvila schůzku s exekutorem, na které bych se snažila mu situaci vysvětlit, popřípadě tam zajet i s někým ze stavebního úřadu nebo danou nemovitost nafotit a celou situaci vysvětlit z tohoto důvodu by bylo vhodné se s exekutorem dohodnout na výmazu exekutorského zástavního právu na onen dům v havarijním stavu, to proto, aby tato nemovitost neohrožovala zdraví či životy osob, které musí kolem této nemovitosti procházet. Dalším řešením by bylo najmout si v této věci advokáta, který by jednal s exekutorem za Vás. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.