Počet stránek ve webu: 43.141


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.509.969

Exekuce na bývalého nájemníka s trvalým pobytem - má pronajímatel informovat exekutora o odstěhování?

Odesláno: 
Otevřeno 1210 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám na vás dotaz ohledně exekuce mého bývalého nájemníka kterému jsem pronajímal byt.
Byt jsem začal pronajímat v 09/2015 a ukončen byl v 10/2016. O začátku i konci nájmu je sepsána smlouva a protokol o předání. Nájemník si tam zavedl trvalý pobyt aniž by mě o tom informoval. To jsem nedávno zjistil a ihned zašel na městský úřad zažádat o jeho zrušení trvalého pobytu - těd běží řízení o zrušení trvalého pobytu.
Na bývalého nájemníka je teď od 01/2017 uvalena exekuce a je tam uvedena adresa jeho trvalého bydliště (mého bytu kde už tří skoro 3 měsíce nebydlí a smlouva byla řádně ukončena a byt byl předán ve stavu jak ho dostal do užívání, o tom byl sepsán i předávací protokol.
Mám kontaktovat exekutora a doložit mu nájmení smlouvy a ukončení? hrozí mi nějaké nebezpečí? děkuji za odpověd
 
Zdravím Vás, na Vašem místě bych dané listiny, a to včetně zahájení řízení o zrušení trvalého pobytu povinného na adrese Vašeho bytu, který jste povinnému pronajímal zaslala. Měla bych tak klid v tom směru, že by do tohoto bytu po doručení těchto listin (nájemní smlouvy, její výpovědi, protokolu o předání bytu pronajímateli a dále i zahájení řízení o zrušení trvalého pobytu povinného na adrese, kde se nachází pronajímaná nemovitosti) exekutor neměl vyslat své vykonavatele za účelem zabavení majetku povinného, neboť byste průkazně doložil, že povinný se zde již delší dobu nezdržuje.