Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.518.412

Exekuce přítele žijícího u přítelkyně - hrozba zabavení majetku přítelkyně

Odesláno: 
Otevřeno 601 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěla bych Vás požádat o radu. Jak mám uchránit svůj majetek před exekucí když exekuce je na mého přítele který se mnou žije. Jelikož nemám jak dokázat že jsou věci mé nemám od každého kousku nábytku a vybavení účtenky.
Předem děkuji za odpověd Kamila
 
Zdravím Vás, jelikož je věc již ve stadiu exekuce, tak by Vám nepomohlo ani čestné prohlášení, neboť exekutor by je pokládal za účelové a nemusel by k němu přihlížet. Vězte však, že ani povinnému nelze zabavit vše, věci které nelze zabavit ani povinnému jsou upraveny v ust. § 321 a § 322 občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). Proto Vám doporučuji se se zněním citovaných ustanovení seznámit a případně si je i vytisknout.
Kdyby totiž byly zabaveny věci uvedené ve výše uvedených ustanoveních, je to důvodem pro zastavení exekuce dle ust. § 268 odst. 1 písm. d) občanského soudního řádu, a proto byste měli regulérní možnost pro podání návrhu na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. d) občanského soudního řádu a exekuce by měla být zastavena a tyto věci by neměly být zabaveny.