Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.447.405

Exekuce pro dluh z roku 2010 - promlčení exekuce, dluhu?

Odesláno: 
Otevřeno 946 x
1 odpověď
 
Dobrý den, včera (06.02.2017) (12.01.2017) mi byla uvalena na plat exekuce o které jsem neměla ani tušení že existuje. Nevím ani o co jde, paní účetní mi pouze řekla, jaká společnost a exekutor to má v patrnosti a dlužnou čásku. Exekutorovi jsem se zatím nedovolala tel je nedostupný.
Co mě ale zaráží nejvíce, že dluh je z roku 2010. 2013 mi o ní dali vědět na adresu trvalého bydliště, kde se nezdržuji, byla to ubytovna.
2013 mi exekuci poslali do zaměstnání, bohužel já skončila dříve než tam dorazila, tudíž jsem o ní dále nevěděla.
Od změny zaměstnání v roce 2013 nadále pracuji a exekuce mi přišla po třech letech.
Chtěla bych se zeptat zda se můžu nějak bránit. Vím, že dluh budu muset uhradit ale pokud bych to věděla už před těmi třemi roky mohlo to být už v pořádku. Proč exekutor čekal tak dlouho, je možná nějaká ochrana?
Z jeho strany mi to přijde jako obohacování.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, je možné, že exekuce v roce 2013 mohla být zastavena, protože se exekutorovi nepodařilo v rámci exekuce nic vymoci a oprávněný tedy mohl návrh na nařízení exekuce podat znovu, což učinil. Dle mého názoru za této situace je obrana marná a nejlepší bude exekuci uhradit, neboť pochybení je částečně i na Vaší straně nebo se jedná o velmi nešťastnou shodu náhod a Vám bylo doručováno tzv. fikcí doručení, proto je doručen všech listin řádně prokázáno, a to i přesto, že se adresát nemá možnost s obsahem listiny seznámit.