Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.445.200

Trvalé bydliště v nemovitosti partnera, partnerky a exekuce na věci nedlužníka - hrozí to?

Odesláno: 
Otevřeno 633 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2012 na na mě přešel dluh z ručení, kdy dotyčný nesplácel a tudíž musím hradit za něj. Mám exekuci, kdy plat nechávám posílat na jiný účet, jelikož bych neměla z čeho žít. Můj účet mi byl již vybrán a zrušen. Trvalý pobyt mám odhlášený, jsem na obecním úřadu. Nyní čekám miminko a jsem již před porodem, ráda bych měla trvalý pobyt i s dítětem v domě svého přítele, on je vlastníkem nemovitosti. Co pro to mohu udělat, aby nedošlo k zabavení nějakých věcí, jak toto můžeme ošetřit? Splácím od r. 2013 (rok jsme se tahali po soudech) měsíčně odesílám nemalou částku na úhradu dluhu, zatím jsem nebyla ani jednou v prodlení.
Až budu na mateřské, také mi budou něco brát?
Děkuji.
 
Zdravím Vás, přítelův majetek lze ochránit jedině tak, že Váš přítel dohledá doklady o tom, že zařízení domácnosti je jeho výlučným majetkem, a zhotoví si úředně ověřené kopie těchto listin. Těmito listinami jsou zejména smlouvy, dále faktury, dodací a záruční listy. Dále můžete s přítelem uzavřít i nájemní smlouvu o tom, že Vy v bytě užíváte pouze určitý pokoj, kde máte majetek, kterým jsou např, osobní věci a ostatní zařízení bytu, je vhodné je vyjmenovat je Vašeho přítele. Tuto smlouvu oba opatřete Vašimi úředně ověřenými podpisy. Tímto by měl být majetek přítele ochráněn. Jen dodávám, že budete-li cokoli pořizovat, bylo by dobré, aby vše bylo psáno na jméno přítele, nebo aby Vám přítel pomohl exekuci uhradit.
Až budete na rodičovské a navazující mateřské dovolené, tak vězte, že z obou těchto příjmů lze provádět exekuční srážky.