Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.518.073

Insolvence a zvýšení výživného, alimentů - je šance že by soud souhlasil?

Odesláno: 
Otevřeno 1126 x
3 odpovědi
 
Dobrý den.
Prosím o radu ohledně vyššího výživného na 2 děti (12, 15 let). Bývalý manžel je v insolvenci (3 roky), je možné podat návrh na zvýšení výživného? Částka je již 7 let stále stejná, syn začal v září 2016 studovat SŠ a je na internátě. Předem děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás to Vám jen tak od stolu bez možnosti prostudování si usnesení o schválení oddlužení a doložených příjmů dlužníka a dále i nákladů na syna a původního rozhdonutí neodpovím, neboť se vše posuzuje komplexně. Zkuste mi však napsat spisovou značku insolvenčního řízení, neboť Váš bývalý manžel musel doložit i rozhodnutí o výživném a rovněž i své příjmy pro účely oddlužení a v insolvenčním rejstříku se vše zveřejňuje. Poté Vám již budu schopna poradit, nyní bych však věštila z křišťálové koule, a to si netroufám a mám za to, že to ani není mým úkolem a mohla bych udělat více škody než užitku.
 
Dobrý den. Děkuji za odpověď. Spisovou značku nevím, já žádné dokumenty ohledně tohoto řízení nemám.
Chtěla jsem vědět spíše obecně, jestli je vůbec možné v insolvenci měnit částku výživného.
 
Zdravím Vás, spisovou značku zjistíte i při zadání jména a příjmení do insolvenčního rejstříku. Insolvenční rejstřík je na stránkách http://www.justice.cz. I v insolvenci je možné o zvýšení výživného požádat, ale musíte brát ohled i na hlediska uvedené v předchozí odpovědi. Ke změně poměrů na straně syna došlo. ale je nutné vzít v úvahu i příjmy a dluhy otce. Proto by bylo skutečně vhodné buď skutečně napsat spisovou značku insolvenčního řízení, popřípadě bude dobré, když navštívíte advokáta a s ním se domluvíte na dalším postupu ve věci. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz