Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.447.651

Exekuce která již byla zrušena - jak se dostat z dluhů?

Odesláno: 
Otevřeno 985 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
ráda bych vás požádala o radu. Kdysi jsem měla exekuci, kterou soud pak zrušil. Normálně jsem pracovala, vyrovnala jsem si zdravotní pojištění a ani žádné strhávání z platu nebylo.
Pak jsem změnila práci a začaly mi chodit výhrůžky od exekutora z Litoměřic, že dlužím třem společnostem, které sídlí na Kypru a že mi vše zabaví. To zasílání je pořád a dosti intenzivní.
Z platu se mi strhává část. Platit navíc mohu jen 1000 Kč a pak budu ráda, když mi zbyde na živobytí.
Přijde mi, že se z těch dluhu člověk nemůže nikdy dostat. Bohužel ani na oddlužení si nedokážu ušetřit, takže jsem dosti zoufalá.
 
Zdravím Vás, jelikož pracujete nelze podat návrh na zastavení exekuce z důvodu nemajetnosti povinného. Jen by mě zajímalo, zda skutečně dlužíte těm třem společnostem z Kypru či nikoli, pokud ano a jsou-li tyto pohledávky vymáhány formou exekuce tak se jedná o exekuce oprávněné.
Pokud byste měla někoho spolehlivého, kdo by Vám byl schopne poskytovat po dobu 60 měsíců určitou částku (dar či důchod) tak si tímto způsobem fakticky navýšíte své příjmy pro účely oddlužení a poté by pro Vás i oddlužení bylo schůdné. Jen uvádím, že darovací smlouva či smlouva o důchodu musí v souladu s ust. § 392 odst. 3 IZ obsahovat úředně ověřené podpisy obou smluvních stran. Pro úplnost uvádím, že dárce by neměl být v insolvenci a na jeho majetek by neměla být uvalena exekuce. Dále dodávám, že byste měla ze svých a takto navýšených příjmů uspokojit pohledávky svých nezajištěných věřitelů ve výši alespoň 30% a dále uhradit i odměnu insolvenčního správce v celkové výši 65.340,- Kč za 60 měsíců (pokud by se jednalo o insolvenční návrh jednotlivce) nebo 98.010,- Kč (pokud by se jednalo o insolvenční návrh manželů).