Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.446.246

Exekuce na běžné výživné - pokračování

Odesláno: 
Otevřeno 1241 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Navazuji na svůj dotaz
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/home/dotazy-exekuce/questions/3888-exekutor-neposila-strhavane-vyzivne-alimenty-matce-ditete-jak-ma-matka-postupovat.html

Děkuji Vám za Vaši odpověď. No jedná se o to, že to jsem vše udělal, ale jelikož to vše závisí na oprávněné a ta tedy má strach, že ji danou částku určenou soudem nebudu hradit, takže můj návrh na zastavení exekuce z jejich strany z advokátkou byla zamítnutá z jejich strany (mám takový pocit, že zcela naschvál, jelikož jsem hradil). A navíc to schválně protahovali, když jim to exekutor poslal na schválení, takže vůbec nevím co mám dělat dál, jelikož musím podotknout, že každý měsíc jsem výživné hradil, ale ne bohužel ve výši 2.500 Kč ale jen 1.500 Kč. Což tedy bylo vydáno v rozsudku a vzniklo to tedy tím, že mi právník vůbec rozsudek neposlal a já díky toho mám takového zcela zbytečné problémy.
Když jsem "vždy" vše měl v pořádku. Navíc zpětné výživné jsem ji chtěl splácet, což taky říkal, že se na to podívá a zkusí zažádat o splátky a taky tak neučinil. A já žil v domnění, že to řeší a on neřešil vůbec nic! A hlavně, že si nechal za takovýto služby předem zaplatit. Opravdu mne celá tato záležitost dosti mrzí. A velice rád bych to chtěl mít za sebou a vyřízené.
 
Zdravím Vás, pokud jste podal návrh na zastavení exekuce a doložil i úhradu dlužného a běžného výživného, tak o Vašem návrhu na zastavení exekuce bude rozhodovat soud, a Vám tedy nezbývá nic jiného než vyčkat rozhodnutí soudu. Případně počkat několik měsíců a znovu podat návrh na zastavení exekuce, jelikož exekuce pro výživné se zastavuje několik měsíců po řádné úhradě výživného povinným.