Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.478

Koupě auta v exekuci (kupující o exekuci nevěděl) - co bude dál?

Odesláno: 
Otevřeno 1060 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám dotaz ohledně exekuce, koupila jsem automobil od jedné paní - řádně s kupní smlouvou a za 4 měsíce po koupi mi přišel dopis od exekutora, že zmíněný automobil v době koupě již nějakou dobu podléhal exekučnímu řízení.
Teď žádají abych předložil doklady o tom jak jsem nabyla automobil a za jakou cenu. Mám strach, že o to auto přijdu a peníze mi nikdo nevrátí i když byl na mé prakticky spáchán podvod.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, v tomto případě podejte návrh na vyškrtnutí automobilu ze soupisu v souladu s ust. § 68 odst. 1 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.). S tím, že jste vozidlo řádně nabyla od povinné na základě kupní smlouvy, kterou v příloze přikládáte. Povinná se Vám o exekuci na její majetek nezmínila, a proto jste měla za to, že je vše v pořádku. Jen dodávám, že tento návrh na vyškrtnutí věcí ze soupisu je nutné podat do 30 dní ode dne, kdy Vám byla výzva exekutora doručena a zmeškání této lhůty nelze prominout.
Poté již bude nutné čekat jak bude o návrhu rozhodnuto. Jelikož auto bylo převedenou povinným v době. kdy na něj byla uvalena exekuce je možné, že Vám skutečně nebude vyhověno. V tomto případě Vám nezbývá nic jiného než se s prodávajícím soudit o náhradu škody, nebo na něj podat trestní oznámení.