Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.817

Exekuce pro dluh u MHD - někdo se prokazuje ztraceným občanským průkazem

Odesláno: 
Otevřeno 538 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
již od 11/2014 řeším vymáhaní exekučních příkazu § 44 zák. č. 120/2001 Sb. od společnosti Fidentia která vymáhá pohledávky od MHD HL. M. PRAHY.
Byl jsem hlášen na trvalém pobytu mimo Prahu na městském úřadě, poněvadž již nějakou dobu žiji v Praze ale až 02/2016 mám zde trvalý pobyt, docházejí ke mně informace o pokutách až když je z toho exekuce.
Po zjištění a ověření na MHD jsem k mému údivu zjistil po zaplacení exekuce z roku 2014, že došlo k zneužití mého ztraceného dokladu z 2009, na který mi pravděpodobně někdo jezdí na černo. Vše jsem nahlásil na Polici jež se k tomu vyjádřila že není jasné kdo a kdy doklad používal dle §180 odst. 1 tr. zákoníku a dle §42c odst. 1 zak. č. 2000/19990 Sb.
Poněvadž jsem exekuci uhradil, ale nebyla oprávněná, chtěl bych se informovat jakým způsobem se bránit když už exekutorský úřad a spol. Fidentia má vše za uzavřené a já jsem tak platil pohledávku za někoho jiného, na víc jsem informován o další pohledávce z roku 2012, která je otevřená a hrozí tak další exekuce. Nemám dostatečné finance na pravní služby jsem v částečném invalidním důchodu, přividělávám si jen brigádně a nevím kam se tedy obrátit, či jakým způsobem celou věc řešit.
Jestli podat trestní oznámení na neznámého pachatele.
Díky za informace předem.
 
Zdravím Vás, mám za to, že na Vašem místě bych jako první uhradila pohledávku z roku 2012 a následně bych kontaktovala společnost Fidentia, kde bych se jim pokusila vše vysvětlit, ale to až poté co bych podala trestní oznámení na neznámého pachatele za zneužití osobních dokladů, a to bych přiložila v příloze společnosti Fidentia. Popřípadě se dohodněte přímo na policii jak v této věci postupovat. Případně tento dotaz položte ještě kolegyni, která se zde zabývá trestním právem, ten Vám v tomto směru poradí fundovaněji nežli já.