Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.495.141

Jak získat podklady exekuce (dokumentaci na základě které bylo rozhonuto o exekuci)

Odesláno: 
Otevřeno 656 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
na rozhodnutí od ČTÚ bylo insolven. správci firmy, (která už neexistuje) vydáno rozhodnutí v 2015 o existenci dlužné částky za internetové připojení. Správce podal k vymožení částku exekutorskému úřadu. Ten nás oslovil a do 30 dnů jsme pohledávku uhradili i se všemi poplatky. Je to již měsíc zpět, co mi přišlo z exekutorského úřadu vyrozumění, že je uhrazeno. Mohla bych se zeptat, jak dlouho má na výmaz z katastru nemovitostí exekutor ze zákona?
Potom bych se chtěla zeptat i na to, že jsme několikrát žádali po daném správci zaslání dokumentu (smlouvy), abychom si mohli ověřit, že dluh r. 2009 mohl vzniknout (měli jsme vytopený sklep, o vše jsme přišli) bylo nám oznámeno, že nemají povinnost nic zasílat, do příloh vložili jen soupis faktur. Od koho bychom mohl vyžádat zaslání v tomto případě? Insolvenční správce, ČTÚ, exekutor? Někdo přece tyto dokumenty musí mít k dispozici nebo ČTÚ postačilo zaslání soupisu faktur a penále k rozhodnutí?
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, rozhodovací praxi ČTÚ skutečně neznám, takže nevím co, resp. jaké podklady vyžadují k vydání rozhodnutí. O zaslání výše uvedených smluv bych tedy zkusila požádat přímo ČTÚ, který v dané věci rozhodoval. Víte exekutoři skutečně občas zapomínají podávat návrhy na výmaz zástavních práv z katastru nemovitostí, proto je nejlepší exekutora o výmaz zástavního práva z katastru nemovitostí požádat. Jelikož návrh na výmaz zástavního práva podává exekutor a o jeho výmazu rozhoduje katastrální úřad, který má zákonnou lhůtu 20 dní pro vydání rozhodnutí, tak mám za to, že bych ještě počkala a poté cca za měsíc bych písemnou formou požádala exekutora o výmaz zástavního práva z katastru nemovitostí.